Celem warsztatu jest przyczynienie się do budowania autonomii i możliwości poszerzania zakresu działań organizacji i grup nieformalnych działających na rzecz seniorów, szczególnie w zakresie współpracy międzypokoleniowej, dzięki nabyciu umiejętności trafnej diagnozy potrzeb, planowania projektów i pozyskiwania dofinansowań na ich realizację ze źródeł zewnętrznych.

Warsztaty odbędą się w Domu Ludowym w Pławach k. Oświęcimia, w terminie 9 - 11 grudnia 2016.. Warsztaty są realizowane w ramach projektu „Łączymy pokolenia”, dofinansowanego w ramach ramach Rządowego Programu na Rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014 – 2020 Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej.

Kogo zapraszamy?:
* Osoby angażujące się w działania na rzecz seniorów na terenie województw: śląskiego, małopolskiego o opolskiego, zainteresowane budowaniem i rozwijaniem współpracy międzypokoleniowej (seniorzy – młodzi)…
* Działające w organizacjach i grupach nieformalnych skupiających osoby starsze i/lub działające na ich rzecz  (np. stowarzyszenia, fundacje, uniwersytety trzeciego wieku, kluby seniora, Koła Gospodyń Wiejskich, związki emerytów, związki wolontariuszy itp.).

Zapraszamy również osoby tworzące organizacje i grupy, które chciałyby rozszerzyć zakres działań o działania na rzecz seniorów i współpracę międzypokoleniową, tak aby móc wspólnie proponować nowe rozwiązania, służące wszystkim pokoleniom mieszkańców tworzących społeczności lokalne.

W sposób szczególny do współpracy zapraszamy członków/członkinie organizacji lub grup działających na rzecz seniorów z terenów wiejskich i wiejsko-miejskich (do 20 tys. mieszkańców). Pierwszeństwo w rekrutacji mają zespoły międzypokoleniowe.

Szczegóły:

1.       Szczegółowy program warsztatów

2.       Formularz zgłoszeniowy

Ostatnie warsztaty w ramach projektu "Łączymy pokolenia" odbędą się w Katowicach, w terminie 15 - 17 grudnia 2016.

W przypadku jakichkolwiek pytań - zapraszamy do kontaktu: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub 511-551-439.

Zapraszamy!

Projekt współfinansowany jest ze środków Rządowego Programu
na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych 2014-2020.